Roladki Pomarańczowo-Koprowe
Need a chleb wegetariański? Bułki pomarańczowo-Koprowe mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ciepłą wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, Roladki Sałatkowe Z Marchwi I Kopru Włoskiego, oraz Pomarańczowe Roladki w kształcie króliczka z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody w małej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz 75 uncji (około 1 1/2 szklanki) mąka, skórka pomarańczowa, pokruszone nasiona kopru włoskiego i sól w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 4 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do powlekania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wystarczająco wzrosło). Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na 12 równych porcji, kształtując każdą w kulkę. Ułóż kulki ciasta, w odległości 2 cali, na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w 400 przez 10 minut lub aż zbrązowieje. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu przez 2 minuty.
Usuń rolki z blachy do pieczenia.
Podawać ciepłe lub chłodne całkowicie na stojaku z drutu.