Roladki Obiadowe 101
Ten przepis służy 1 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, niebieloną mąkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, Maślanka 101, oraz Mąka Tortowa 101 dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, posypać drożdże na kubek ciepłej (105 do 46°) wody i odstawić, aż kremowy, 5 do 10 protokół. Wymieszać, aby rozpuścić drożdże.
W średnim rondlu rozgrzać maślankę, ciągle mieszając, tylko do ogrzania (około 38°). Lub umieścić maślankę w szklanej miarce 1-quart i kuchenkę mikrofalową na 1 minutę, mieszając od czasu do czasu, aż się ogrzeje.
Przenieść maślankę do miski i wymieszać z rozpuszczoną mieszaniną drożdży, stopionym masłem, jajkami, cukrem, sodą oczyszczoną i solą.
Aby ciasto zrobić ręcznie, przenieś płynne składniki do dużej miski. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość mąki, aby utworzyć Kudłaty ciasto. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Zagnieść ciasto, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, 8 do 10 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Aby zrobić ciasto w wytrzymałym mikserze stojącym, wlej płynne składniki do miski miksera i przymocuj łopatkę. Przy małej prędkości maszyny stopniowo dodawaj wystarczającą ilość mąki, aby uzyskać sztywne ciasto, które zbiera się wokół ostrza. Zmień na hak do ciasta. Zagnieść ciasto w maszynie, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aby uzyskać elastyczne ciasto, około 8 minut.
Przenieść na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać ręcznie, aż będzie gładka, około 2 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Aby zrobić ciasto w robocie kuchennym, zamontuj maszynę o pojemności 11 filiżanek (lub większej) za pomocą metalowego ostrza. Wyrobić ciasto w dwóch partiach.
Umieść 2 szklanki mąki w maszynie i pulsuj, aby połączyć. Po uruchomieniu maszyny wlej około połowy płynnych składników przez rurkę podającą, aby utworzyć miękką kulkę ciasta, która jedzie na wierzchu ostrza. Proces przez 45 sekund do zagniatania ciasta.
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i przykryć folią. Powtórz z pozostałymi składnikami. Dwie porcje ciasta zagnieść ręcznie, aż będą gładkie i połączone. Uformuj ciasto w kulkę.
Ciasto umieścić w dużej, masłowej misce. Obróć ciasto, aby pokryć je masłem i obróć ciasto gładką stroną do góry. Przykryć szczelnie folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość (jeśli szturchniesz ciasto palcem, wrażenie pozostanie), około 1 godziny.
Lekko posmaruj dwie okrągłe Patelnie. Rozwałkuj ciasto i krótko zagniataj na nieobrobionej powierzchni roboczej.
Ciasto pokroić na 18 równych kawałków. (Najłatwiej jest to zrobić, dzieląc ciasto na trzecie części, następnie każdą trzecią na pół, a każdą połowę na 3 kawałki.) Pokrojone kawałki ciasta przykryć kawałkiem folii.
Umieść kawałek ciasta na powierzchni roboczej. Używając boków rąk, włóż ciasto pod siebie, obracając ciasto podczas zakładania, rozciągając górną powierzchnię i ostatecznie tworząc napiętą piłkę.
Przełóż rolkę na przygotowaną patelnię. Powtórz z pozostałym kawałkiem ciasta, pozwalając 9 kulek na patelnię. Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż prawie podwoi objętość, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Blaty bułek posmarować lekko roztopionym masłem i w razie użycia posypać nasionami.
Piec na złoty kolor, 20 do 25 protokół.
Wyjąć z patelni i podawać na ciepło.
Bułki: lekko posmarować dwie blachy do pieczenia. Pracuj z jednym kawałkiem ciasta na raz, pozostając przykrytym folią.
Rozwałkuj ciasto między dłońmi na grubą linę.
Umieść linę na nieobrobionej powierzchni roboczej. Połóż ręce na wierzchu ciasta i zwijaj je tam iz powrotem, rozciągając ciasto na 9-calową linę. Zawiąż ciasto w zwisający węzeł, z węzłem umieszczonym na środku liny.
Umieść węzły 2 cale od siebie na przygotowanych blach do pieczenia. Przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia, aż prawie podwoi się rozmiar.
Piec zgodnie z zaleceniami powyżej.
Bułki: lekko posmarowane masłem 18 muffinek.
Każdy kawałek ciasta pokroić na trzy części i uformować z każdego kawałka w małą, napiętą kulkę.
Umieścić 3 kulki, gładkie boki do góry, w każdej puszce muffin. Przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia, aż prawie się podwoi.
Piec zgodnie z zaleceniami.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;