Roladki Lasagne z Krótkimi Żeberkami

Roladki Lasagne z Krótkimi Żeberkami
Short Rib Lasagna Rolls to śródziemnomorskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka, 61 g tłuszczu i łącznie 1030 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 6,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką cebulę, mleko, mozzarellę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 92%. Ten wynik jest znakomity. Wypróbuj bułki lasagne z krótkimi żebrami, bułki lasagne z krótkimi żebrami i bourguignonne z krótkim żebrem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Żeberka: W dużym holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej na średnim ogniu. Doprawić żeberka 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj żeberka na patelnię i smaż, aż się zarumienią, około 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Wyjmij żeberka i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Dodać cebulę, czosnek i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta i miękka, około 5 minut. Zwiększ ogień do wysokiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj wino i drewnianą łyżką zeskrobuj brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj bulion wołowy i żeberka na patelnię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj patelnię i gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Wyjmij żeberka i odłóż na bok, aż ostygną na tyle, że będzie można je unieść, około 20 minut. Wyrzucić kości i płyn z gotowania. Używając 2 widelców, pokrój mięso na kawałki o długości 2 cali (aby otrzymać około 2 1/4 szklanki rozdrobnionego mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
9
Nadzienie: W średnim rondlu o grubym dnie zagotuj mleko i śmietanę na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Dodaj sery i mieszaj, aż się rozpuszczą, a sos będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
11
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj szpinak, bazylię i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Rozdrobnione mięso włóż do średniej miski i posyp mieszanką szpinakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodaj sól i pieprz. Używając widelca, mieszaj, aż składniki się połączą. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
14
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale nadal twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
16
Odcedź i odłóż na bok.
17
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Rozłóż 1 szklankę sosu marinara na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
19
Połóż 4 makarony płasko na suchej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
20
Rozłóż równomiernie 1/4 do 1/3 szklanki mieszanki nadzienia wzdłuż każdego makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
21
Zwinąć i ułożyć łączeniem do dołu w naczyniu do pieczenia. Powtórz tę czynność z pozostałym makaronem i nadzieniem, aby uzyskać 12 bułek lasagne. Na wierzch wyłóż pozostały sos marinara i posyp parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
22
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż bułki lasagne się rozgrzeją, a ser zacznie brązowieć, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Składniki

4801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa828opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała częśćpor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przypraw1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przypraw6krewetki i żyłkiMasło, do smarowania naczynia do pieczeniaMasło, do smarowania naczynia do pieczenia6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia8calerozmaryn świeżyrozmaryn świeży283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepacket frozen spinach, thawed, drained, and squeezed of excess liquidpacket frozen spinach, thawed, drained, and squeezed of excess liquid2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4goździkiczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony1191 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus dodatkowo do przyprawsól koszerna, plus dodatkowo do przypraw2Batoniki toffi Heathsól koszerna, plus dodatkowo do przyprawsól koszerna, plus dodatkowo do przypraw283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge12 lasagna noodles (about12 lasagna noodles (about709opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 log (4 uncje) sera koziego1 log (4 uncje) sera koziego1831 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1cebula, grubo posiekanacebula, grubo posiekana50opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki startego Pecorino Romano1/2 szklanki startego Pecorino Romano4721 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone wino, takie jak pinot noirczerwone wino, takie jak pinot noir113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka rozdrobniona mozzarellafiliżanka rozdrobniona mozzarella

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Żeberka wołowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn