Roladki lasagna szpinakowo-grzybowa z sosem śmietanowym Gorgonzola
Przepis szpinak i grzyby lasagne Roll-up z sosem śmietanowym Gorgonzola może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 50 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1023 kalorii, 46g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szparagów bundle, szpinak, pomidory dojrzałe winorośli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczarkowa Lasagna Roll up w kremowym sosie Gorgonzola kalafior, Zamrażarka Lasagna Roll Ups, oraz Easy Pepperoni Pizza Lasagne Roll Ups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni na umiarkowanym ogniu, grzyby saute, posiekana cebula, i czosnek w oleju, aż grzyby wydzielają swoje soki i ciemnieje i cebula są miękkie, o 7 lub 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem; sól pomoże wyciągnąć wodę z warzyw podczas gotowania.
Dodaj suchy posiekany szpinak na patelnię i podgrzewaj przez 1 minutę. Wyreguluj przyprawy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Dodać ricottę i wymieszać z mieszaniną do podgrzewania sera przez, 1 minutę dłużej.
Zdjąć patelnię z ognia, ale pozostawić w ciepłej patelni.
Bulion rozgrzać na małej patelni na umiarkowanym ogniu. Rozpuść gorgonzolę w bulionie i przynieś płyn do bańki. Wymieszać w śmietanie i zagęścić sos 2 protokół.
Umieść gotowany makaron lasagne na dużej powierzchni roboczej lub desce do krojenia.
Makaron z lasagne rozłożyć warstwą nadzienia szpinakowo-grzybowego.
Zwiń makaron i ułóż 8 wiązek w płytkim naczyniu zapiekankowym.
Polać roladkami ciepłym sosem i polać mozzarellą.
Umieścić zapiekankę pod brojlerem, aby stopić ser.
Podawać z gotowanymi na parze szparagami i pieczonymi pomidorami.
Podczas gotowania makaronu lasagne, umieść świeże końcówki szparagów w małym durszlaku nad wrzącą wodą w garnku do makaronu.
Umieść pokrywkę na durszlaku i paruj szparagi podczas gotowania makaronu przez 4 minuty lub aż końcówki będą po prostu miękkie.
Podziel 4 dojrzałe pomidory na środku i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i pieprzem. Pomidory broilowe.
Podawaj razem z gotową zapiekanką. Top z wszelkich świeżych ziół masz pod ręką: bazylia, tymianek, lub rozmaryn.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.