Roladki Jajeczne

Roladki Jajeczne
Egg Rolls wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 358 kalorii. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Kilku osobom bardzo smakowało to chińskie danie. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Mieszanka oleju roślinnego, kapusty pekińskiej, imbiru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 50 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kalkutańskie bułki jajeczne – jak zrobić bułki jajeczne lub wrapy w stylu Kalkuty, Bułeczki jajeczne z bekonem i serem oraz Bułeczki jajeczne.

Instrukcje

1
W woku lub patelni podsmaż imbir i czosnek na 2 łyżkach oleju, aż zacznie wydzielać zapach, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Gotowane I MieloneKrewetki, Gotowane I Mielone
Owijki Wonton Luźno PrzykryteOwijki Wonton Luźno Przykryte
20 Owijek Wontonowych Przykrytych Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu20 Owijek Wontonowych Przykrytych Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Owijki Wonton Przykryte Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec WysuszeniuOwijki Wonton Przykryte Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu
Owijki Wonton Luźno PrzykryteOwijki Wonton Luźno Przykryte
2
Dodaj szalotkę, marchewkę i czerwoną paprykę i smaż mieszając na dużym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Owijek Wontonowych Przykrytych Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu20 Owijek Wontonowych Przykrytych Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu
Owijki Wonton Przykryte Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec WysuszeniuOwijki Wonton Przykryte Luźno Wilgotnym Ręcznikiem Papierowym, Aby Zapobiec Wysuszeniu
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
W misce wymieszaj bulion z kurczaka, sos sojowy i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj mieszankę kapusty pekińskiej i bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
5
Dodać olej sezamowy, ostudzić przynajmniej 15 minut i przecedzić. Włóż posiekane krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Napełnij i zwiń owijki bułek jajecznych, używając 1 łyżki nadzienia na każdą bułkę. Pracując z 1 owijką wonton na raz, umieść owijkę jednym rogiem diamentu najbliżej siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijki Do JajekOwijki Do Jajek
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Umieść 1 łyżeczkę nadzienia na środku opakowania.
8
Zwiń róg najbliżej siebie nad nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Posmaruj górny róg wodą. Złóż boki wontona i kontynuuj zwijanie bułki jajecznej, aż będzie zamknięta. Dociśnij, aby zamknąć, odłóż na bok i kontynuuj z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
10
Na patelni ustawionej na umiarkowanie dużym ogniu rozgrzej pozostały olej i smaż bułki jajeczne na złoty kolor ze wszystkich stron, obracając je szczypcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
11
Podawać, gdy jest wystarczająco ostudzony, aby można go było zjeść, z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
12
Połącz wszystkie składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Propozycja wina: Beringer White Zinfandel
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały ZinfandelBiały Zinfandel
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn