Roladki Jajeczne
Egg Rolls wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 358 kalorii. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Kilku osobom bardzo smakowało to chińskie danie. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Mieszanka oleju roślinnego, kapusty pekińskiej, imbiru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 50 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kalkutańskie bułki jajeczne – jak zrobić bułki jajeczne lub wrapy w stylu Kalkuty, Bułeczki jajeczne z bekonem i serem oraz Bułeczki jajeczne.
Instrukcje
W woku lub patelni podsmaż imbir i czosnek na 2 łyżkach oleju, aż zacznie wydzielać zapach, około 30 sekund.
Dodaj szalotkę, marchewkę i czerwoną paprykę i smaż mieszając na dużym ogniu przez 2 minuty.
W misce wymieszaj bulion z kurczaka, sos sojowy i cukier.
Dodaj mieszankę kapusty pekińskiej i bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Dodać olej sezamowy, ostudzić przynajmniej 15 minut i przecedzić. Włóż posiekane krewetki.
Napełnij i zwiń owijki bułek jajecznych, używając 1 łyżki nadzienia na każdą bułkę. Pracując z 1 owijką wonton na raz, umieść owijkę jednym rogiem diamentu najbliżej siebie.
Umieść 1 łyżeczkę nadzienia na środku opakowania.
Zwiń róg najbliżej siebie nad nadzieniem.
Posmaruj górny róg wodą. Złóż boki wontona i kontynuuj zwijanie bułki jajecznej, aż będzie zamknięta. Dociśnij, aby zamknąć, odłóż na bok i kontynuuj z pozostałymi składnikami.
Na patelni ustawionej na umiarkowanie dużym ogniu rozgrzej pozostały olej i smaż bułki jajeczne na złoty kolor ze wszystkich stron, obracając je szczypcami.
Podawać, gdy jest wystarczająco ostudzony, aby można go było zjeść, z sosem.
Połącz wszystkie składniki w misce.
Propozycja wina: Beringer White Zinfandel
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.