Roladki Figowo-orzechowe z masłem klonowym
Roladki Figowo-orzechowe z masłem klonowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na chleb. Ten przepis służy 20 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, drożdże, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Klon Pecan Blondies z sosem maślanym Klon, Pecan-klon lepkie rolki, oraz One Hour Maple Pecan Cinnamon Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bułki, rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży. Przykryć wilgotnym ręcznikiem; odstawić w temperaturze pokojowej 24 godziny.
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki, cukru i soli do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby utworzyć sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Niech ciasto odpocząć 5 minut. Zagnieść na figach i orzechach pekan.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto podzielić na 20 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), uformuj każdą z nich w kulkę. Ułóż kulki na blasze wyłożonej pergaminem.
Pozostawić w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, przez 1 godzinę lub do momentu, gdy ciasto podwoi się.
Piec bułki w 425 przez 10 minut lub do lekko rumiane. Fajne rolki na drucianym stojaku.
Aby przygotować masło, umieścić masło w małej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie lekkie i puszyste. Powoli dodawać syrop klonowy, ubijając aż do wymieszania.
Masło podawać z bułeczkami.