Rolada z galaretką żurawinowo-orzechową

Rolada z galaretką żurawinowo-orzechową
Rolada z galaretką żurawinowo-orzechową to wegetariański przepis laktoowowegetariański na 12 porcji. Jedna porcja zawiera 167 kalorii , 6 g białka i 8 g tłuszczu . Za 65 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest gotowy w około 50 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy obejmują Chleb z żurawiną i orzechami , Ciasteczka z białej czekolady, żurawiny i orzechów makadamia oraz Galaretka z galaretki .

Instrukcje

1
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal papierem woskowanym; wysmaruj sprayem do pieczenia i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bochenek Mrożonego Ciasta Chlebowego Z Mąki PełnoziarnistejBochenek Mrożonego Ciasta Chlebowego Z Mąki Pełnoziarnistej
Dekoracje CukierkoweDekoracje Cukierkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2
W dużej misce ubijaj żółtka na dużej prędkości przez 5 minut lub do momentu, aż masa stanie się gęsta i nabierze koloru cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
20 Puszek (każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych20 Puszek (każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawaj do mieszanki żółtek i dobrze wymieszaj (ciasto będzie bardzo gęste). Wymieszaj z żurawiną i orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Niesolonych Orzeszków Ziemnych (opcjonalnie)1/2 Szklanki Niesolonych Orzeszków Ziemnych (opcjonalnie)
2 Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj2 Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 Szklanki Podstawowego Ciasta Ciasteczkowego2 Szklanki Podstawowego Ciasta Ciasteczkowego
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Bulion Z Kurczaka Lub IndykaBulion Z Kurczaka Lub Indyka
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
4
W dużej misce z czystymi trzepaczkami ubijaj białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier puder, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo wmieszaj do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Zimnego Odparowanego Mleka1 Szklanka Zimnego Odparowanego Mleka
(Tart 'n' Tinys)(Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
5
Rozłóż równomiernie na przygotowanej blasze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(zalecane: Gotowe)(zalecane: Gotowe)
6
Piec w temperaturze 350° przez 7-10 minut lub do momentu, aż wierzch lekko się ugnie po dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut. Odwrócić ciasto na ręcznik kuchenny oprószony cukrem pudrem. Delikatnie odkleić papier woskowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione OrzechyDrobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Słoik Oliwnej TapenadySłoik Oliwnej Tapenady
7
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od krótkiego boku. Ostudź na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
8
Do nadzienia w małej misce wymieszaj serek śmietankowy, masło i ekstrakt. Odłóż 1-1/2 łyżeczki cukru pudru. Stopniowo ubijaj pozostały cukier w mieszance serka śmietankowego. Rozwiń ciasto; rozłóż nadzienie do 1/2 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione OrzechyDrobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione Orzechy
Można Nadzienie Do Ciasta Malinowego, PodzieloneMożna Nadzienie Do Ciasta Malinowego, Podzielone
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
Kiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki OgniwowejKiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki Ogniwowej
(Tart 'n' Tinys)(Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
9
Zwiń ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Posyp pozostałym cukrem pudrem. Przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione OrzechyDrobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione Orzechy
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn