Rolada z galaretką
Jelly Roll zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten deser ma 212 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 10 osób. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 176 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj galaretkę Aspic , koktajl z masłem orzechowym i galaretką oraz galaretkę z gruszki i papryczki jalapeño, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 10x15 cali papierem pergaminowym.
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstaw. W dużej misce ubij jajka i cukier mikserem elektrycznym, aż masa będzie gęsta i jasna, około 5 minut. Dodaj wanilię i mleko. Stopniowo dodawaj suche składniki. Ciasto będzie rzadkie.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piecz przez 8 do 10 minut w rozgrzanym piekarniku, aż środek będzie sprężysty po lekkim naciśnięciu. Nie piecz za długo, bo może popękać.
Hojnie oprósz czystą ściereczkę do naczyń cukrem pudrem. Przełóż ciasto na ściereczkę i zdejmij papier pergaminowy. Delikatnie zwiń ciasto za pomocą ściereczki i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut.
Rozwiń ciasto i równomiernie posmaruj jego powierzchnię dżemem.
Zwiń ciasto z powrotem w ciasną spiralę i usuń ręcznik. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.