Rogi Włoskie
Włoskie rogi wymagają około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 23G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz serek ceglany, prosciutto di parma, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salami można śledzić to danie główne z Czekoladowy Deser Salami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Rogi Włoskiej Śmietany, Rogi Migdałowe, oraz Rogi Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz serek, ricotta, oliwki z pimiento i czosnek w misce processor i procesu, aż będzie gładka.
Aby zrobić każdy róg, umieść kawałek prosciutto na powierzchni roboczej i rozłóż warstwą sera, wierzch tej warstwy plasterkiem Genui i szynką ułożoną obok siebie.
Rozłóż więcej sera na salami i szynce i umieść patyczek chleba i patyczek selera na 1 końcu mięsa z końcami zwisającymi z boku. Owinąć i zwinąć mięso tworząc fantazyjny włoski róg. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Ułóż talerz z antipasti i udekoruj stertą włoskich rogów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon