Rodzinne Warzywko Calzone
Przepis rodzinny Veggie Calzone może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 85 kalorii. Ten przepis służy 45. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać warzywa, parmezan, sos do pizzy classico, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Łatwe Ciasto Do Lodów + {Family Size Party Tips}, Family Size Grill Kurczak Folia Aluminiowa Obiad, oraz Pepperoni i Veggie Calzone z sosem Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozwiń 1 skorupy pizzy na blasze do pieczenia. Delikatnie pat się skorupa do 12x10-calowy prostokąt; rozprowadzić równomiernie z sosem do pizzy w ciągu 1 cala krawędzi skorupy.
Posypać połową sera mozzarella, warzywa i pozostały ser mozzarella. Rezerwa 1 Łyżka. z parmezanu; pozostały parmezan posypać serem mozzarella. Top z drugiej Skórki pizzy; zaciskane krawędzie z widelcem do uszczelnienia.
Piec 25 do 30 min. albo aż do złotego brązu.
Odstawić 5 min. przed pokrojeniem na 8 kawałków, aby służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon