Rocky Road Sundaes może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1048 kalorii, 15g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka żółtka, ekstraktu z wanilii, mleka kokosowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rocky Road Pie, Rocky Road Pie, oraz Cukierki Rocky Road dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać pierwsze 5 składników w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Żółtko ubić w średniej misce. Stopniowo ubijać połowę mieszaniny czekolady do żółtka. Wróć do tej samej patelni. Mieszaj, aż sos zarejestruje 60° i utrzymuje temperaturę przez 3 minuty, łącznie około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
SOS
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
Patelnia
3
Przenieś do miski. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Cover; chill. Przed podaniem rozprowadzić na małym ogniu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Żółtka ubić w misce. Przynieś śmietanę, mleko, cukier i sól, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
żółtko Jaja
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Śmietanę ubić na żółtka; powrócić na patelnię. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżkę, około 2 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Krem
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj czekoladę; trzepaczka do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Wymieszać z mlekiem kokosowym. Chłodny 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
6
Przetwórz budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Przykryć; zamrozić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
1
Miejsce 1/3 szklanki wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 25 minut, popychając dowolną nieprzezroczystą żelatynę pod powierzchnię, aby nawilżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
4
Posypać połowę kokosa w 8x8x2-calowy patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i 1/4 szklanki wody w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, szczotkując boki patelni często mokrą szczotką do ciast. Podłącz termometr candy do boku patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Gotować bez mieszania, aż termometr rejestruje 114°, O 4 1/2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Cukierki Sour Brite Octopus
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Szczotka Do Ciasta
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Patelnia
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodać żelatynę; mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
8
Przenieś do miski wytrzymałego miksera. Beat na wysokiej prędkości 4 minut do ostygnięcia lekko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj skrobię kukurydzianą i wanilię. Pokonaj 30 sekund. Złożyć migdały i czekoladę. Łyżkę do przygotowanej patelni; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czekolada
Migdały
Wanilia
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Posypać pozostałym kokosem. Super. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Pokrój na 25 kwadratów.
12
Łyżka lodów do naczyń. Top lody z sosem krówkowym, bitą śmietaną i pianką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Pianki
Lody
Krówka
SOS
13
* Dostępne na rynkach indyjskich i latynoamerykańskich oraz w wielu supermarketach.