Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

Risotto ze szpinakiem i pieczarkami
Risotto ze szpinakiem i pieczarkami to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, cebula, wermut, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Jęczmienne Risotto z pieczarkami i szpinakiem, Wędzono-Gouda Risotto ze szpinakiem i pieczarkami, oraz Risotto z pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj grzyby i cebulę; smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
4
Zdjąć z ognia; odstawić i ogrzać.
5
Umieść ryż w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotuj 1 minutę. Wymieszać wermut; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę lub do momentu prawie wchłonięcia płynu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; dodać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Wyjąć z ognia; wymieszać z zastrzeżoną mieszanką grzybową, szpinakiem i pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzpinakSzpinak
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćŚredni
Gotowe W33 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia60
Magazyn