Risotto z tofu i karczochami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Risotto z tofu i karczochami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 289 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka kukurydzy o niskiej zawartości soli, mleko sojowe, margaryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Risotto Z Karczochami, Risotto Z Karczochami, oraz Risotto Z Karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać olej i margarynę. Wymieszać w 1/2 cebuli, i podsmażyć do miękkości. Wymieszać z ryżem, i gotować, aż lekko rumiane.
Do ryżu wlać mleko sojowe i sok jabłkowy. Gdy ryż wchłonie płyny, stopniowo wlać bulion warzywny, około 1/2 szklanki na raz, aż do wchłonięcia. Zapas około 1/4 szklanki. Przykryć i gotować około 20 minut, aż ryż będzie miękki.
W średnim rondlu na średnim ogniu, lekko brązowy tofu i pozostałe cebule w zastrzeżone marynowane karczoch płyn serca. Wymieszać z czosnkiem.
Wyjmij ryż z ognia i dokładnie wymieszaj pozostały wywar warzywny, mieszaninę tofu, karczochy serca, kukurydzę i pieprz cayenne do ryżu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto