Risotto Z Szampanem

Risotto Z Szampanem
Risotto z szampanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz szampana, masło, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Risotto Z Szampanem, oraz Risotto Z Szampanem I Grzybami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieścić plastry prosciutto na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec, aż plastry prosciutto są prawie całkowicie chrupiące, o 6 do 8 protokół. Plastry będą chrupiące jeszcze bardziej, jak ostygną. Rezerwa do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W średnim rondlu doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu. Szparagi blanszujemy w wywarze z kurczaka przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową. Odstaw szparagi na bok i utrzymuj rosół na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
W innym średnim rondlu rozpuść 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
9
Dodać ryż Arborio i wymieszać, aby płaszcz w maśle. Kontynuuj opiekanie ryżu, stale mieszając, jeszcze przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
MasłoMasło
RyżRyż
10
Dodaj szampana i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie wyparuje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
11
Dodaj 1/2 szklanki gotującego się bulionu i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, a mieszanina jest kremowa, w sumie około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
12
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać ze szparagami, pozostałym masłem, parmezanem, solą i pieprzem. Łyżka risotto do serwowania potraw i udekorować przez rozbicie chrupiące prosciutto na mniejsze kawałki na szczycie risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
SzparagiSzparagi
ParmezanParmezan
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
13
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Caposaldo Chianti. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn