Risotto z rukolą i opiekanym czosnkiem
Przepis Risotto z rukolą i prażonym czosnkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 374 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, rukolę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Tosty Pieczywo Czosnkowe I Sałatka Z Rukoli, Risotto Z Orzechami Pekan, oraz Risotto Z Orzechami Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Przechowywać bulion ciepły na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Czosnek wyjąć łyżką szczelinową; odstawić.
Dodaj ryż i cebulę na patelnię; smażyć 5 protokół.
Dodaj wino, sól i pieprz; gotuj 1 minutę lub do prawie wchłonięcia wina, stale mieszając.
Dodaj ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać czosnek i rukolę.