Risotto z pomidorem, kukurydzą i bazylią to bezglutenowe danie główne. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 385 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz parmezan, wino, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Risotto z kukurydzą i bazylią, Risotto pomidorowo-bazyliowe, oraz Risotto kukurydziane, szparagi i bazylia jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć wodę i mleko w średniej wielkości garnku lub rondlu, podgrzać wodę i mleko na wolnym ogniu. Trzymaj patelnię na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
Garnek
2
Roztopić masło w dużej zapiekance lub patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać cebulę i gotować przez 3 do 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodaj czosnek i ryż, stale mieszaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Ryż
5
Dodać białe wino i mieszać aż do całkowitego wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
6
Zacznij dodawać podgrzaną mieszaninę mleka i wody 1/2 szklanki na raz, często mieszając. Poczekaj, aż każdy dodatek zostanie prawie całkowicie wchłonięty przed dodaniem następnego. Gdy ryż gotuje się przez 15 minut, a większość płynu jest włączona, dodaj ziarna kukurydzy i pomidory wraz z końcem mieszanki mleko-woda. Gotować, często mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal lekko żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Pomidor
Woda
Mleko
Ryż
7
Risotto powinno trwać od 18 do 20 minut gotowania razem. Wymieszać z parmezanem, większą ilością bazylii oraz solą i pieprzem. Łyżka risotto natychmiast na talerze, na wierzch Pozostałe nitki bazylii i podawać.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.