Risotto z pieczonym czosnkiem i serem

Risotto z pieczonym czosnkiem i serem
Risotto z pieczonym czosnkiem i serem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,01 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli natrzeć szałwia, oliwa z oliwek, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 27%. Podobne przepisy to Risotto Z Pieczonym Czosnkiem, Łatwe Risotto z kurczakiem i pieczonym czosnkiem, oraz Risotto z pieczoną czerwoną papryką i kozim serem.

Instrukcje

1
Odciąć spiczasty koniec czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii aluminiowej. Fold folia do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut; ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku i posiekać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Usunąć łodygi z grzybów i wyrzucić. Cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Roztopić masło z olejem w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj cebulę i grzyby, i smażyć 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać kukurydzę i wino; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż wino zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu i gotuj, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1/2 szklanki na raz, aż ryż będzie miękki. (Całkowity czas gotowania wynosi około 35 do 45 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Wymieszać tymianek i 3 kolejne składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Dodać serek śmietankowy i posiekany prażony czosnek, mieszając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn