Risotto z Pesto i groszkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 638 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką groszek, szynkę, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kasza z groszkiem na gorąco (Risotto owsiane z groszkiem), Risotto z groszkiem i szynką, oraz Risotto szpinakowe z groszkiem.
Instrukcje
1
Zrób bulion: Przynieś 6 szklanek wody i 1 łyżeczkę soli na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
W międzyczasie rozgrzać 1 łyżkę masła w szerokim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać ryż i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Dodać wino i gotować, mieszając, aż prawie odparuje, o 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj 2 szklanki gorącego bulionu z pora do ryżu; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się wchłonie, około 6 minut (dostosuj ogień, aby utrzymać risotto na wolnym ogniu).
Dodać pory, groch i 1 więcej bulionu szklanki i gotować, mieszając, aż prawie wchłonie, o 5 Więcej minut. Smak ryżu: jeśli nie jest w pełni ugotowany, dodać trochę więcej bulionu i nadal gotować, mieszając, aż al dente.