Risotto z pancettą i grzybami

Risotto z pancettą i grzybami
Risotto z Pancettanem i grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 2,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, pancetta, ser parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą, Ciepła Sałatka Z Cykorii Z Grzybami I Pancettą Vinaigrette, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. Ułóż plastry pancetta na blasze do pieczenia w jednej warstwie i dusić przez 1 do 2 protokół, lub aż złoty i skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie pokruszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać grzyby, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż wydzielają soki, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Przenieść grzyby i ich płyn do sitka ustawionego nad miską i lekko nacisnąć na grzyby; zaparkować płyn. Wytrzeć patelnię i dodać 1 łyżkę masła. Powrót grzyby na patelnię i gotować, mieszając, aż do miękkości i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodać natkę pietruszki, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
7
W średnim rondlu połącz wywar z reserved Mushroom liquid i gotuj na wolnym ogniu, a następnie utrzymuj ciepło na małym ogniu. W dużej, głębokiej patelni nonstick roztopić 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodaj szalotka i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, 3 do 4 protokół; wyrzucić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10
Dodaj ryż i mieszaj, aż ziarna będą dokładnie pokryte masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
11
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru do garnka i gotuj, ciągle mieszając, aż ryż wchłonie większość wywaru, 1 do 2 minut. Kontynuuj gotowanie risotto, dodając 1 szklankę wywaru na raz i ciągle mieszając pomiędzy dodatkami, aż się wchłonie. Gotować risotto do uzyskania kremowej, porridgelike konsystencji, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z tartym Parmigiano-Reggiano, śmietaną i pozostałą 1 łyżką masła. Doprawić solą i białym pieprzem i przełożyć na ciepłe talerze zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
13
Udekoruj grzybami, pancettą i wiórkami Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn