Risotto z kukurydzą i groszkiem

Risotto z kukurydzą i groszkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Risotto z kukurydzą i groszkiem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz arborio ryż, bazylia, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto kukurydziano-owsiane, Risotto Kukurydziane Z Grilla, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, doprowadzić bulion kukurydziany na wolnym ogniu i utrzymać gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Rozgrzać oliwę w innym średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodać wino i gotować, stale mieszając, aż do wchłonięcia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać 1/2 szklanki gorącego bulionu kukurydzianego i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie pozostałego bulionu, 1/2 szklanki na raz, i gotować ryż, stale mieszając, aż al dente, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Dodać kukurydzę i groszek i gotować do miękkości, o 2 protokół. Wymieszać parmezan i doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek, udekorować bazylią i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn