Need a danie główne bezglutenowe? Grzybowo-brązowy ryż Risotto może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 6 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, szalotki, borowiki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Risotto z grzybami i parmezanem z brązowym ryżem, 365 dni wolnego gotowania: do powolnej kuchenki risotto z brązowym ryżem bez mieszania, oraz Brązowy ryż Szafran Risotto (i dlaczego brązowy ryż jest lepszy niż biały ryż) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia i dodać 1 łyżeczkę soli. Wymieszać z ryżem; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut (ryż nie zostanie zrobione).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Drenaż. Odstawić.
3
Umieścić porcini w średniej misce; dodać 3 szklanki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić na 15 minut.
5
Odcedzić przez sito nad miską; zapas płynu. Porcini.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać pokrojone świeże grzyby; smażyć przez 8 minut lub aż wilgoć odparuje i grzyby zaczynają brązowieć, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w reserved borcini, fasola szparagowa, 1/4 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka czarnego pieprzu; gotować przez 2 minuty lub aż fasola szparagowa są chrupiące-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Pieprz Czarny
Fasola Szparagowa
Sól
8
Umieścić mieszaninę grzybów w dużej misce; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Powrót patelni na średnim ogniu; dodać pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj szalotki, i saut 4 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
11
Dodać ryż; gotować przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Mieszać w winie; gotować 2 minuty lub aż wino odparuje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Ryż
Sól
Wino
12
Dodaj 1/2 szklanki zastrzeżonego płynu grzybowego do mieszaniny ryżu; gotować 3 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając. Wymieszać pozostałą ciecz grzybową, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 30 minut). Wymieszać z mieszaniną grzybów, Parmigiano-Reggiano i pietruszką; posypać tymiankiem.