Risotto z grzybami, ziołami i szalotką

Risotto z grzybami, ziołami i szalotką
Risotto z grzybami, ziołami i szalotką to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pieprz, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone grzyby i szalotka ze świeżymi ziołami, Pieczone Grzyby I Szalotka Ze Świeżymi Ziołami, oraz Brukselka z szalotką i grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu 3-quart na średnim ogniu. Wyłącz ogrzewanie, przykryj i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę masła w dużej patelni podsmażonej na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać grzyby i 2 łyżeczki każdej szałwii i tymianku; smażyć, mieszając często, 4 minut lub aż grzyby są miękkie i jasnobrązowe, ale nie całkowicie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zmniejszyć ogień do średniej i podgrzać pozostałą oliwę z oliwek i masło na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj szalotkę i smażyć stale mieszając, 2 minuty lub do miękkości i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
7
Dodać czosnek i smażyć, stale mieszając, 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Dodać ryż i gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż ziarna są dobrze pokryte i zewnętrzne turn półprzezroczyste. (Nie pozwól ryż brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Dodaj białe wino i gotuj 30 sekund lub aż większość z nich odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
10
Dodaj 1 szklankę bulionu z kurczaka i stale mieszaj, aż zostaną wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
11
Dodaj dodatkowy bulion w przyrostach o 1 szklance, mieszając po każdym dodaniu, aż większość bulionu zostanie wchłonięta. Przestań dodawać bulion, gdy ryż wydaje się być nasycony. (Możesz nie potrzebować wszystkich 5 filiżanek bulionu.) Gotować, często mieszając, 20 do 25 minut lub aż ryż będzie miękki i kremowy, ale nie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Wymieszaj gotowane grzyby, zebrane soki i pozostałe zioła. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 2 minuty lub aż grzyby są rozgrzane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
13
Dodaj trochę więcej bulionu z kurczaka, jeśli risotto będzie zbyt suche. Wymieszać 1/4 szklanki parmezanu, sól morską i pieprz. Wierzch z pozostałym parmezanem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1
Łyżka: zwykła łyżka będzie działać, ale łyżka do risotto zapewni delikatne wyniki, których szukasz. Ryż przechodzi przez otwór łyżki zamiast się puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Ryż: gdy ryż staje się błyszczący i półprzezroczysty, jest w pełni pokryty oliwą z oliwek i masłem i gotowy do cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Rosół: trzymaj go gorąco! Aby uzyskać maksymalną absorpcję i kremową konsystencję, upewnij się, że rosół z kurczaka jest nadal gorący, gdy zostanie dodany do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn