Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Risotto z grzybami i jęczmieniem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka o niższej zawartości sodu, pietruszka z płaskim liściem, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Risotto Z Grzybami Jęczmiennymi, Risotto Jęczmienne Z Grzybami, oraz Risotto Jęczmienne Z Grzybami.
Instrukcje
1
Połączyć 2 szklanki wrzącej wody i borowiki grzyby; odstawić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
2
Grzyby odcedzić przez sito nad miską, rezerwując płyn. Pieczarki drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
3
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodać oliwę z oliwek do patelni i zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać cebulę; gotować przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodać grzyby cremini i gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
7
Dodać borowiki i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj brandy; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie odparuje (około 1 minuty), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
10
Wymieszać z zastrzeżonym płynem grzybowym, 1 3/4 szklanki wody i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Przykryć; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 55 minut lub aż płyn odparuje i jęczmień jest miękki, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Jęczmień
Bulion
Woda
11
Zdjąć z ognia. Utrzeć 1/4 szklanki (1 uncja) sera; wymieszać starty ser i sól do mieszanki jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Ser
Sól
12
Posypać natką pietruszki. Ogolić Pozostałe 1 uncję sera na wierzchu.