Risotto Z Grzybami
Risotto z grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 25g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami.
Instrukcje
Grzyby oczyścić, wycierając suchym ręcznikiem papierowym; nie myć.
Usunąć łodygi grzybów; grubo posiekać i odstawić.
Pokroić czapki grzybowe w plastry o grubości 1/4 cala. (Jeśli duże, pokroić na kawałki wielkości kęsa.) Odstawić.
Wlać bulion do rondla 3-quart.
Dodaj posiekane łodygi grzybów, tymianek, liść laurowy i sos sojowy; podgrzej do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Wywar szczep; odrzucić łodygi, tymianek i liść laurowy. Powinieneś mieć około 6 szklanek bulionu; jeśli nie, dodaj wodę.
W głębokim ciężkim rondlu 3-quart roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać plastry grzybów i cebulę; gotować 5 protokół.
Dodać ryż; wymieszać do połączenia. Gotować 1 minutę.
Dodać wino; podgrzać do wrzenia. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodać 1/2 szklanki bulionu; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż ryż wchłonie płyn.
Dodając 1/2 szklanki bulionu na raz, kontynuuj gotowanie i mieszanie 20 do 25 minut, aż cały bulion zostanie dodany i wchłonięty. Po zakończeniu ryż należy po prostu ugotować i lekko rozgryźć.
Wymieszać z serem śmietankowym i startym parmezanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aby smażone liście szałwii, na 8-calowej patelni, rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać liście szałwii, kilka na raz, w jednej warstwie; smażyć 15 sekund (nie brązowieją liście).
Usuń liście z patelni; posypać odrobiną soli
Risotto podawać w pojedynczych płytkich miseczkach. Na wierzchu kilka liści szałwii i wiórków z parmezanu.