Risotto z dzikim ryżem z dyni i grzybami Shiitake
Piżma i grzyby Shiitake risotto z dzikim ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 376 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ryż arborio, bulion warzywny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 37 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Jęczmień, dyni i Risotto Shiitake, Dziki ryż i pilaw z grzybami Shiitake, oraz Pieczone dyni, grzyby Shiitake i jarmuż, Kimchi Bibimsoba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz grzyby shiitake i wodę w misce, zapewniając, że grzyby są pokryte wodą; pozostaw do namoczenia, aż grzyby zmiękną, około 30 minut.
Odcedzić i zarezerwować płyn do późniejszego użycia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wrzucić dyni, oliwa z oliwek, i syrop klonowy razem w misce, aż squash jest równomiernie pokryte.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Piecz squasha w rozgrzanym piekarniku do miękkości, ale zachowuje swój kształt, około 30 minut; odstawić.
Doprowadzić bulion warzywny i zarezerwowany płyn z grzybów na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; gdy masło zaczyna się spieniać, mieszać cebulę do masła i gotować, aż cebula będą miękkie i złote, 5 do 7 protokół. Mieszaj dziki ryż i ryż Arborio przez cebulę, aż równomiernie wymieszane i pokryte.
Dodać białe wino i grzyby do cebuli; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie wchłonięty, 7 do 10 minut.
Wlać wystarczającą ilość gotującej mieszaniny czas do patelni na pokrycie ryżu; gotować i mieszać, aż ciecz jest prawie całkowicie wchłonięta. Kontynuuj dodawanie wywaru około 3/4 szklanek na raz, pozwalając każdej partii wchłonąć do mieszaniny przed dodaniem następnej. Gotować i mieszać, aż ryż będzie miękki, o 35 minut w sumie.
Dodać dyni; gotować, aż squash jest gorąca, 2 do 3 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Szybko wymieszać ser Gorgonzola i pietruszkę w mieszaninie, aż risotto będzie wilgotne i kremowe; zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem; podawać od razu.