Risotto z dyni, Chardą Szwajcarską i jabłkami
Dyni, boczku szwajcarskiego i risotto z jabłkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 535 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz parmezan, granny smith jabłko, dyni i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona dynia Maślana i Chard szwajcarski, Gnocchi Z Dyni Z Kaczką Confit I Chardą Szwajcarską, oraz Dynia Maślana i tarta Szwajcarska z oliwą z oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu z wrzącą wodą, gotować soczewicę do miękkości, o 15 protokół; odcedzić i odstawić. W innym rondlu, na parze squash w Koszyku parowca aż po prostu przetargu, o 4 protokół.
W średnim rondlu doprowadzić wywar do wrzenia; przechowywać go na wolnym ogniu na bardzo małym ogniu. W dużym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła w oliwie z oliwek na umiarkowanym ogniu.
Dodać boczek, czosnek i szalotka i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 4 protokół. Wmieszać jedną trzecią gotującego się wywaru i gotować, ciągle mieszając, aż wywar zostanie prawie całkowicie wchłonięty; powtórzyć z pozostałym wywarem. Po 20 minutach risotto powinno być kremowe z delikatnymi ziarnami ryżu.
Do risotto dodaj soczewicę, Kabaczek, chard i jabłko. Wymieszać z parmezanem, szałwią i pozostałymi 2 łyżkami masła. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.