Risotto z Chardą Szwajcarską

Risotto z Chardą Szwajcarską
Risotto z boczniakiem szwajcarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 127 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu arborio, rozdarte liście boczniaka szwajcarskiego, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Francuskie Risotto z soczewicą i szwajcarskim Chard, Risotto z kukurydzą i kminkiem ze szwajcarskim Chard, oraz Risotto z dyni, Chardą Szwajcarską i jabłkami.

Instrukcje

1
Połącz liście chard i wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 10 do 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dobrze odcedzić i odstawić.
3
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj cebulę; gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodaj wermut; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
8
Dodaj ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
Dodaj liście chard, gałka muszkatołowa, ser, i pieprz; gotować, stale mieszając, 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
TrudnośćTwardy
Gotowe W53 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn