Risotto Szafranowe
Przepis Szafran Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.03 za porcję. Ta przystawka ma 385 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, masło, Wino, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez, Risotto Szafranowe, oraz Risotto Z Rozmarynem Szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić czas do niskiego gotować w średnim garnku.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu przez 1 minutę. Cebulę gotować, aż będzie przezroczysta, o 3 protokół.
Dodać ryż i szczyptę soli. Sauté aż ryż jest przezroczysty, 1 do 2 protokół.
Dodać wino i szafran; doprowadzić do duszenia, mieszając, aż ryż wchłonie większość wina.
Do ryżu dodać 2 łyżki bulionu; dusić, mieszając, aż ryż wchłonie większość bulionu. Kontynuuj dodawanie wywaru, pozwalając ryżowi go wchłonąć przed dodaniem kolejnej chochli. Gotować, aż ryż jest al dente i mieszanka jest trochę luźne. Wymieszać z masłem. Wyłącz ogrzewanie. Wymieszać z tartym serem. Przykryć i odstawić 2 minuty. Podzielić na 4 miski.
Udekorować każdy z wiórkami serowymi, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo