Risotto pomidorowo-kukurydziane

Risotto pomidorowo-kukurydziane
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego repertuaru, risotto z pomidorami i kukurydzą może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 319 kalorii, 11 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 5 osób. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką parmezan, liście bazylii, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj risotto z pieczoną kukurydzą i pomidorami, risotto z suszonymi pomidorami i kukurydzą oraz risotto ze słodkiej kukurydzy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podgrzać wodę, mleko i bulion; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodaj ryż; gotować i mieszać przez 2-3 minuty. Wymieszaj 1 szklankę gorącej mieszaniny wody. Gotuj i mieszaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodaj pozostałą mieszaninę wody, 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając. Pomiędzy dodawaniami poczekaj, aż płyn się wchłonie. Gotuj, aż risotto będzie kremowe, a ryż prawie miękki. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.) Wymieszaj pozostałe składniki; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia17
Magazyn