Risotto Morelowe
Risotto morelowe to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ryż arborio, szalotki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto ze szparagami i morelowym Ragoût, Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus, oraz Quiche Morel.
Instrukcje
W małym rondlu (nie gotować) zagotuj domowej roboty wywar z kurczaka. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, cebula, i tymianek na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać grzyby; gotować 1 minutę.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, często mieszając. Wymieszać wermut; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać 1 szklankę wywaru; gotować 4 minuty lub do prawie wchłonięcia płynu, często mieszając.
Dodać pozostałą bulion, 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut).
Dodać ser, śmietanę, sól, i pieprz; gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; top szczypiorkiem.