Risotto Grzybowo-warzywne wiosenne
Grzybowe i wiosenne Risotto warzywne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.09 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 607 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól koszerną, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Jest idealny do Wiosna. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Wiosenne Risotto Warzywne, Wiosenne Risotto Warzywne, oraz Wiosenne Risotto Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi pokroić tuż pod końcówkami, a następnie pod kątem w odstępach 1/4 cala, odrzucając zdrewniałą część na dole. Odstawić.
Doprowadzić wodę na wolnym ogniu i dodać 2 łyżeczki soli. Trzymaj na małym wolnym ogniu.
Rozgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu i dodać grzyby. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i odstawić.
W dużym rondlu, dodać kolejne 2 łyżki masła na średnim ogniu i niech lekko brązowy, aż orzechowy.
Dodaj szalotka do garnka i gotować, aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać ryż i wymieszać tak, że jest pokryta masłem i błyszczące, o 1 minutę. Wymieszać w pozostałych 2 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj wermut i gotuj, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zostanie wchłonięty przez ryż.
Dodać sprężyny tymiankowe. Kadzi w około 1/2 szklanki gotującej się wody i stale mieszać, aż ryż ponownie wchłonie płyn, regulując ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie. Kontynuuj chochlę w około 1/2 szklanki wody na raz, mieszając między dodatkami i pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej.
Gdy ryż wchłonie około połowy wody (Około 10 minut podczas gotowania), wymieszaj skórkę z cytryny. Kontynuuj mieszanie i dodawanie wody, 5 minut więcej.
Dodać szparagi. Gdy ryż jest miękki, ale al Dente, po 20 minutach czasu gotowania, przestań dodawać wodę. Energicznie ubić w pozostałym maśle i serze.
Dodać grzyby, groszek i sok z cytryny i mieszać tylko do ogrzania.
Niech risotto odpocząć na minutę lub tak przed podaniem. Podzielić na 4 ciepłe miski, zmielić dużą ilość pieprzu na każdej i podawać.