Risotto cytrynowo-groszkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj risotto z cytryną i groszkiem. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.85 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 484 kalorie, 16G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 161 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka parmezanu, bulion warzywny, petit pois i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Risotto Z Peanem I Cytryną, Zapiekane przegrzebki ze słodkim groszkiem, cytryną i estragonem Risotto, oraz Risotto z groszkiem.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu, następnie grzać ryż, stale mieszając, przez 1 min.
Dodaj 1 kadzi gorącego wywaru i mieszaj do wchłonięcia. Zmniejsz ciepło.
Dodaj resztę bulionu, chochlę na raz, aż ryż prawie się ugotuje i bulion zostanie wchłonięty, około 20 minut.
Groszek wymieszać, gotować przez 3-5 minut, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Dodać ser, sok z cytryny i przyprawy, następnie wymieszać. Roztrzepać skórką z cytryny, a następnie podawać natychmiast, z dodatkowym startym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.