Risotto cytrynowe z brokułami

Risotto cytrynowe z brokułami
Przepis cytrynowe Risotto z brokułami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 55 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 148 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, brokuły, dodatkowy rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewiele osób naprawdę lubi ten dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Risotto Z Brokułami I Cheddarem, Risotto brokuł-cheddar, oraz Risotto z kiełbasą i brokułami Rabe podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podgrzać bulion i ogrzać. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania podsmażyć cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać ryż i skórkę z cytryny; gotować i mieszać przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Zmniejszyć ciepło; wymieszać w winie. Gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Ostrożnie wymieszać w 1 szklance ciepłego bulionu; gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól płynowi wchłonąć się między dodatkami. Gotuj, aż risotto będzie kremowe, a ryż będzie prawie delikatny. (Czas gotowania około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6
Posypać tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze typy na włoski. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Fonterutoli Chianti Classico
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: głęboko purpurowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w połączeniu z lekkimi tostami i korzennymi odcieniami.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest nietypowe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico jest kolczastym i szorstkim winem, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest gotowy do picia teraz, ale poprawi się przez co najmniej pięć lat więcej.Alkohol: 13,5% obj.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn