Risotto cytrynowe z brokułami
Przepis cytrynowe Risotto z brokułami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 55 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 148 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, brokuły, dodatkowy rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewiele osób naprawdę lubi ten dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Risotto Z Brokułami I Cheddarem, Risotto brokuł-cheddar, oraz Risotto z kiełbasą i brokułami Rabe podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać bulion i ogrzać. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania podsmażyć cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodać ryż i skórkę z cytryny; gotować i mieszać przez 2-3 minuty.
Zmniejszyć ciepło; wymieszać w winie. Gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Ostrożnie wymieszać w 1 szklance ciepłego bulionu; gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z brokułami.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól płynowi wchłonąć się między dodatkami. Gotuj, aż risotto będzie kremowe, a ryż będzie prawie delikatny. (Czas gotowania około 20 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze typy na włoski. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Fonterutoli Chianti Classico]()
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: głęboko purpurowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w połączeniu z lekkimi tostami i korzennymi odcieniami.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest nietypowe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico jest kolczastym i szorstkim winem, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest gotowy do picia teraz, ale poprawi się przez co najmniej pięć lat więcej.Alkohol: 13,5% obj.