Risotto Buraczane
Risotto z buraków może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 565 kalorii, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 2,34 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mak, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć maku, możesz podążać za tym daniem głównym z BJ ' s easy BlackBerry Cobbler jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Buraczane, Risotto Buraczane, oraz Risotto Z Czerwonymi Buraczkami.
Instrukcje
W rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu; przykryć i ogrzać. W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło w oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zmięknie, 5 protokół.
Dodać rozdrobnione buraki i gotować, mieszając, aż patelnia wyschnie, 12 protokół. Połowę buraków łyżka do małej miseczki.
Dodaj ryż do zapiekanki i gotuj, mieszając, przez 2 minuty.
Dodaj 1 szklankę ciepłego wywaru do ryżu i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż wywar prawie się wchłonie. Kontynuuj dodawanie bulionu 1 szklanka na raz, stale mieszając, aż ryż będzie al dente i gęsty sos tworzy, 22 protokół. Wymieszać ugotowane buraki, ser i 2 łyżeczki maku. Gotować, mieszając, aż do ogrzania; dodać kilka łyżek wody, jeśli risotto jest zbyt grube. Łyżka risotto do misek.
Udekorować pokrojonymi w plasterki burakami i makiem i podawać.