Rigatoni z bakłażanem, pieczarkami i kozim serem
Przepis Rigatoni z bakłażanem, grzybami i kozim serem można zrobić w około 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 18g tłuszczu i w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $2.55 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 107 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka bakłażana, soli, płatków pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rigatoni Z Kozim Serem, Rigatoni Z Kiełbasą I Kozim Serem, oraz Rigatoni Z Pieczoną Dynią I Kozim Serem.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do al dente; odcedzić.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę i czosnek do miękkości i półprzezroczystości, około 5 minut. Zwiększ ciepło do średnio wysokiego. Dodaj grzyby i gotuj, aż lekko się zrumienią, około 5 minut. Dodaj bakłażana i gotuj 5 minut. Dodaj pomidory, bulion z kurczaka i oliwki. Dopraw tymiankiem, solą i płatkami czerwonej papryki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości bakłażana. Wymieszaj z makaronem i kozim serem.