Ricotta i szynka Calzone
Ricottan i szynka calzone wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser pecorino, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Szpinak i Ricotta Calzone, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem.
Instrukcje
Polecam zakup gotowego kamienia do pieczenia płytek do wszystkich pizzy i chleba pracujących w domu. Są one dostępne w sklepach dla smakoszy i sklepach z zaopatrzeniem dla szefów kuchni.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przygotować ciasto chlebowe zgodnie z zaleceniami, pokroić ciasto na 2 kawałki.
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć ricotta, prosciutto, mozzarella, 1 jajko, i pecorino. Używając drewnianej łyżki, mieszaj nadzienie, aż dobrze się połączysz. Odstawić.
Za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkować ciasto na 2 rundy.
Posmaruj wiosło do pizzy solą morską.
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na łopatce posmarowane grubą solą morską.
Łyżka nadzienia na środek ciasta okrągłe ułożone na łopatki do pizzy. Używając palców, odrobina oliwy z oliwek extra-virgin na całej krawędzi ciasta. Złóż każdą rundę nad sobą, aby uzyskać kształt półksiężyca. Używając palców, zaciskaj krawędzie, uszczelniając calzone.
W małej misce użyj widelca, aby ubić Pozostałe 1 jajko. Używając szczotki do ciast lub palców, nakryj wierzch calzone mieszaniną jaj, która pomoże uzyskać piękny złoty brąz.
Umieścić w piekarniku i gotować, aż ciasto jest gotowane przez i złoty kolor, o 25 protokół.
Pokroić na 4 kawałki i od razu podawać.
1/4 szklanki lekkiego czerwonego wina lub białego wina
3/4 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli koszernej
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
3 szklanki mąki uniwersalnej
Połączyć wino, wodę i drożdże w dużej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać miód, sól i oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Dodać 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać luźne ciasto.
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Ciasto ułóż ręcznie i wyłóż na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez 6 do 8 minut, aż uzyskasz gładkie, twarde ciasto.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia w najcieplejszej części kuchni na 45 minut.
Po 45 minutach pokroić wyrośnięte ciasto na 2 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryć ponownie i odstawić na 15 minut. Ciasto jest teraz gotowe do użycia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.