Ricotta i szynka Calzone

Ricotta i szynka Calzone
Ricottan i szynka calzone wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser pecorino, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Szpinak i Ricotta Calzone, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem.

Instrukcje

1
Polecam zakup gotowego kamienia do pieczenia płytek do wszystkich pizzy i chleba pracujących w domu. Są one dostępne w sklepach dla smakoszy i sklepach z zaopatrzeniem dla szefów kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Przygotować ciasto chlebowe zgodnie z zaleceniami, pokroić ciasto na 2 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć ricotta, prosciutto, mozzarella, 1 jajko, i pecorino. Używając drewnianej łyżki, mieszaj nadzienie, aż dobrze się połączysz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ProsciuttoProsciutto
PecorinoPecorino
Ser RicottaSer Ricotta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkować ciasto na 2 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Posmaruj wiosło do pizzy solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
7
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na łopatce posmarowane grubą solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
8
Łyżka nadzienia na środek ciasta okrągłe ułożone na łopatki do pizzy. Używając palców, odrobina oliwy z oliwek extra-virgin na całej krawędzi ciasta. Złóż każdą rundę nad sobą, aby uzyskać kształt półksiężyca. Używając palców, zaciskaj krawędzie, uszczelniając calzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
CiastoCiasto
9
W małej misce użyj widelca, aby ubić Pozostałe 1 jajko. Używając szczotki do ciast lub palców, nakryj wierzch calzone mieszaniną jaj, która pomoże uzyskać piękny złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Umieścić w piekarniku i gotować, aż ciasto jest gotowane przez i złoty kolor, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pokroić na 4 kawałki i od razu podawać.
1
1/4 szklanki lekkiego czerwonego wina lub białego wina
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Czerwone WinoCzerwone Wino
2
3/4 szklanki ciepłej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
1 opakowanie drożdży
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
1 łyżka miodu
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
5
1 łyżeczka soli koszernej
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
6
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
7
3 szklanki mąki uniwersalnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Połączyć wino, wodę i drożdże w dużej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Dodać miód, sól i oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiódMiód
SólSól
10
Dodać 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać luźne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
11
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Ciasto ułóż ręcznie i wyłóż na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez 6 do 8 minut, aż uzyskasz gładkie, twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
13
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia w najcieplejszej części kuchni na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
14
Po 45 minutach pokroić wyrośnięte ciasto na 2 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryć ponownie i odstawić na 15 minut. Ciasto jest teraz gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn