Ricotta Gelato z sosem jeżyn

Ricotta Gelato z sosem jeżyn

Instrukcje

1
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj skórkę i pozostaw mieszaninę pod przykryciem na 10 minut. Przebić mieszaninę przez drobne sito ustawione nad miską i wymieszać syrop kukurydziany i wanilię. Schłodzić mieszaninę, przykryć, aż ostygnie i zamrozić w zamrażarce do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj lody szczelnie w sześć 1/2 szklanki dariole lub innych form, przykryj każdą formę folią i zamrozić lody na 30 minut lub do momentu, gdy będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
GelatoGelato
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Zrobić sos jeżyn: w ciężkim rondlu roztopić cukier na umiarkowanym ogniu, mieszając widelcem i gotować syrop, wirując od czasu do czasu patelnię, aż stanie się złoty karmel. Pracując ostrożnie i szybko, wymieszaj wodę, jeżyny, sok z cytryny i crème de cassis (mieszanina będzie pęcznieć), mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze połączona, i gotuj mieszaninę na umiarkowanie małym ogniu, aż karmel się rozpuści. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito ustawione nad miską, mocno naciskając na ciała stałe i schłodzić SOS, przykryty, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
GelatoGelato
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Podziel sos na 6 talerzy deserowych, rozpakuj lody i ułóż je na środku talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Creme De CassisCreme De Cassis
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Każdą porcję udekorować odrobiną mango i jeżyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Garnish each serving with some of the mango and the blackberries.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn