Rice & bean enchiladas
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańska przepisy do twojego pudełka z przepisami, ryż i fasola enchiladas może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 818 kalorii, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka sera, przyprawy cajun, tortille mąki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Czarna fasola i ryż Enchiladas, Enchiladas z czarnej fasoli i ryżu z domowym sosem Enchilada, oraz Bean enchiladas.
Instrukcje
Rozgrzać ryż zgodnie z instrukcjami opakowania, następnie wymieszać przyprawę Cajun i większość dymki.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Tortille rozłóż z fasolą refried, a następnie top z ryżem.
Rozłóż połowę salsy na podstawie naczynia do pieczenia.
Zawijamy okłady, układamy na wierzchu salsy, kropkujemy ponad połowę jogurtu i posypujemy serem. Gotować przez 30 minut, aż złoty i bulgotanie.
Podawać posypane resztą dymki, z pozostałym jogurtem i salsą na boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchiladan w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.