Remulada z selera
Remoulada z selera to dodatek dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 90 kalorii . Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól koszerną, creme fraiche i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku , co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Céleri-rave Rémoulade (Rémoulade z korzenia selera) , Rémoulade z selera i Remoulade z selera .
Instrukcje
W średniej wielkości misce wymieszaj sok z cytryny, musztardę i creme fraiche. Odłożyć na bok.
Usuń nadmiar brudu z korzeni.
Odetnij dolną i górną część korzeni.
Korzenie pokroić na ćwiartki i obrać. Jeśli pozostały brud lub zanieczyszczenia, przepłucz je zimną wodą. Każdą ćwiartkę pokroić na mandolinie na 1-calowe kawałki zapałek i przenieść bezpośrednio do sosu.
Dodać sól i pieprz i dobrze wymieszać do połączenia. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a maksymalnie 3 przed podaniem.