Redukcja boczku
Przepis na Pancetta Reduction można wykonać w około 40 minut . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,57 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 242 kalorie , 4 g białka i 17 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako sos. Jeśli masz boczek pancetta, mieloną kurkumę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz go przygotować. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Caprese-Style Stuffed Tomatoes with Balsamic Reduction , Pan-Seared Salmon With Orange-Miso Reduction i Butternut Squash Risotto With Pancettan and Sage Oil, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozpuść 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Smaż i mieszaj pancettę w roztopionym maśle, aż będzie chrupiąca, 7 do 10 minut.
Wyjmij pancettę łyżką cedzakową i odsącz na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Wymieszaj cebulę i czosnek z sosem pancetty na patelni; dopraw solą. Gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie, około 5 minut. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z mieszanką cebuli, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; dopraw oregano, kurkumą, proszkiem curry, ziołami prowansalskimi i czarnym pieprzem.
Wlać wino Merlot do mieszanki i zamieszać; doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż objętość płynu zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Rozpuścić pozostałe masło w sosie; zamieszać.
Przelej zredukowaną mieszankę do blendera; dodaj odłożoną pancettę i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.