Przepis Tata Ratatouille może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ta przystawka ma 289 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 956 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielony pieprz, squash, bakłażan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Podsmażyć cebulę i czosnek: za pomocą dużego pieca dowód patelni na średnim ogniu, podsmażyć cebulę w 2 łyżki oliwy z oliwek, aż zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Podsmażyć cukinię: podczas gdy cebula i czosnek gotują się na małym ogniu, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na innej patelni na dużym ogniu. Gdy tylko olej zacznie palić, szybko dodaj wystarczającą ilość kostek cukinii na raz, aby pokryć dno patelni.
Sezon: gdy wszystkie warzywa (z wyjątkiem pomidorów) są rumiane i na patelni z cebulą, zwiększyć ogień do wysokiej i mieszać, upewniając się, że nie przyklejają się do dna patelni.
Dodaj sól do smaku, wraz z tymiankiem, liściem laurowym, rozmarynem i bulionem warzywnym. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Słonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Umieść patelnię w piekarniku o temperaturze 204° i gotuj bez przykrycia przez 30 minut. Alternatywnie można gotować je na płycie kuchennej na małym ogniu przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przygotuj pomidory: jeśli używasz świeżych pomidorów, zagotuj wodę w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Usuń łodygi z pomidorów i przełóż DNA nożem. Zanurz pomidory w wrzącej wodzie na minutę lub dwie, aż skóra zacznie odpadać. Spłucz w zimnej wodzie i usuń skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
4
Pomidory pokroić na pół wzdłuż, usunąć nasiona, grubo posiekać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Zrobić glazurę: po tym, jak warzywa były w piekarniku przez pół godziny, wyjąć z piekarnika, odcedzić warzywa w durszlaku ustawionym nad miską, aby złapać soki. Wyczyść rumiane kawałki (jeśli występują) z dna patelni ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Zwrócić płyn do patelni i zmniejszyć do grubej glazury na średnim ogniu. Przechowywać na dodawanie soków na patelni, jak zabraknie warzyw do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Połącz gotowane warzywa z posiekanymi pomidorami: gdy wszystkie soki zostaną zmniejszone, zwróć warzywa na ciężką patelnię. W tym momencie ratatouille powinny być wilgotne i błyszczące, z bardzo małą ilością płynu. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać pokrojone pomidory i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1
Usunąć liść laurowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli służy jako ciepłe przystawki, niech ratatouille stać na 10 minut, wystarczy "gotować" pomidory. Ratatouille można podawać w temperaturze pokojowej lub schładzać i odgrzewać następnego dnia.