Ratatouille
Ratatouille to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka liści bazylii, cukinia, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni lub holenderskim piekarniku. Gotować warzywa pojedynczo (osobno) przez 5 do 7 minut, dodając trochę więcej oleju w razie potrzeby i przyprawiając solą, w następującej kolejności: bakłażan, cukinia, pieprz, cebula i pomidory.
Połączyć wszystkie gotowane warzywa razem na patelni, dodać czosnek, tymianek i bazylia i niech gotować delikatnie przez 20 protokół.
Dodać odrobinę czerwonego octu winnego, doprawić solą i pieprzem, a następnie wyłączyć ogień.
Podawać na ciepło, ciepło lub zimno.;
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur]()
Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur
Kolor jest atrakcyjnym ciemnym rubinem, odzwierciedlającym staranny proces selekcji winogron. Nos i profil smakowy ciemnych owoców, śliwek i nut cedrowych są ładnie zrównoważone z kwasowością i strukturą taniny na podniebieniu. Eleganckie wino z mocą i finezją. Wytrawne i orzeźwiające wykończenie dopełnia wino.