Ratatouille
Ratatouille może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidory, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż kropla wody tańczy po upuszczeniu na patelnię, około 3 do 4 minut.
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie patelni, dodać bakłażana i obficie doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu z metalową łopatką, aż chrupiące i rumiane w miejscach, o 2 protokół.
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie patelni, dodać dynię i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu z łopatką, aż chrupiące i rumiane w miejscach, o 2 protokół.
Przenieść do miski z bakłażanem i odstawić.Zmniejszyć ogień do medium i dodać ostatnią łyżkę oleju.
Dodać paprykę i cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund do 1 minuty.
Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną zmiękać i uwolnią swoje soki, o 4 protokół.
Dodaj zarezerwowany bakłażan i squash i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z bazylią. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.