Ramen z pieczoną dynią imbirową i chrupiącym brzuchem wieprzowym
Ramen z imbirem pieczony Squash i chrupiący brzuch wieprzowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 129g tłuszczu, oraz w sumie 2109 kalorii. Na $7.99 za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sake, masło, wieprzowina brzuch, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący Pieczony Brzuch Wieprzowy, Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen), oraz ramen z brzuszka wieprzowego z zielenią wiosenną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić bulion i brzuch wieprzowy: Rozgrzej piekarnik do 45
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść żeberka wieprzowe i kurczaka na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 20 do 30 protokół. Tymczasem, gotować marchew, cebula, i połowę czosnku z olejem w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając często, aż rumiane, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzowe
Cały Kurczak
Marchew
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Garnek
3
Dodaj shiitakes, pieczone mięso i wszystko oprócz 1 bulionu szklanki do garnka. Wyrzucić tłuszcz z patelni używanej do mięsa, dodać pozostałą filiżankę bulionu i podgrzać na kuchence, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki; wlać do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso spadnie z kości, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Bulion
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Patelnia
Garnek
4
W międzyczasie pokrój brzuch wieprzowy na kawałki, każdy o 1 1/2 przez 2 cale. Włóż do dużego rondla z 3 szklankami wody, 1 szklanką sake, solą, cukrem, sosem sojowym, imbirem, trawą cytrynową i pozostałym czosnkiem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Brzuch Wieprzowy
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Cukier
Woda
Japoński Sos Sezamowy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Odcedzić, odrzucając przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
6
Podgrzej brojlery z zestawem stojaków 3 w. od ciepła. Umieść stronę tłuszczu z brzucha wieprzowego na obramowanej blasze do pieczenia. Broil aż dobrze rumiane, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Brojler
7
Przenieść do deski i pokroić w poprzek 1/2 cala. gruby.
8
Odcedzić bulion z etapu 2 (wyrzucić ciała stałe), odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. Wytrzyj garnek do czysta; zwróć bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodaj kombu i podgrzewaj, aż pojawią się bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
10
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Odrzuć kombu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
11
Wlać sake i miso. Odstawić bulion na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Miso
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
12
Przygotuj squash: Rozgrzej piekarnik do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Wrzucić składniki w 9-na 13-in. patelnia i piec, obracając od czasu do czasu, aż squash jest rumiane i przetargu, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Podgrzać garnek wody do wrzenia i gotować makaron, aż tylko miękkie, 2 do 3 protokół. W razie potrzeby podgrzać bulion miso do gotowania na parze; ciepłą wieprzowinę i Kabaczek w piekarniku. Ułóż garść kiełków fasoli w każdej z 6 dużych, głębokich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Makarony
Nóż Do Obierania
Bulion
Woda
Miso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
Garnek
2
Dodaj makaron. Na nich bulion z kadzi, a następnie ułóż wieprzowinę, Kabaczek, rukolę i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Rukiew Wodna
Makarony
Nóż Do Obierania
Bulion
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
3
* Poszukaj zrównoważonych żeber wieprzowych i brzucha w sklepach takich jak Whole Foods Market. Może być konieczne specjalne zamówienie brzucha wieprzowego od rzeźnika. Znajdź kombu i słoik marynowanego imbiru w Asian foods a miso z chłodzonymi potrawami.