Ramen Z Indyka

Ramen Z Indyka
Ramen z indyka wymaga ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 272g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 2283 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 9,66 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz jajka, sok z cytryny, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem, Ramen Z Indyka, oraz Miso Ramen Z Turcją.

Instrukcje

1
Z tuszy indyka wyjąć około 2 szklanki mięsa i przygotować zupę. Używając dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuszę indyka na małe kawałki wielkości pięści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Przelej do dużego garnka i dodaj szynkę wiejską, cebulę, marchew, rzodkiewkę daikon, czosnek, imbir i połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Szynka WiejskaSzynka Wiejska
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki o 1 cal i doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która wznosi się na górę. Opuść ciepło do umiarkowanie niskiego i pozwól gotować na wolnym ogniu, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać bardzo delikatne gotowanie na wolnym ogniu, aż do bogato aromatycznego, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
4
Pozostawić wywar lekko ostygnięty, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe. Odmierz 8 filiżanek zapasu na miski ramen i zarezerwuj resztę do późniejszego użycia. DO AHEAD: zapasy indyków można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrażać w szczelnym pojemniku do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Makaron RamenMakaron Ramen
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
SitoSito
1
Napełnij średnią miskę zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie opuszczaj jaja, po jednym na raz, do wrzącej wody. Upewnij się, że woda wraca do wrzenia, a następnie gotuj jajka przez 7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jajka do miski z zimną wodą. Gdy jaja są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, z tyłu noża, delikatnie stuknij w skorupkę, aby ją złamać. Jajka obrać ostrożnie, a następnie pokroić na pół i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gdy jajka gotują się, w dużym garnku zagotuj 8 szklanek wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj miso, sos rybny, sos sojowy, ocet i ostry sos i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
MisoMiso
5
Dodaj makaron ramen, odrzucając pakiet smak Jeśli za pomocą pakowane zupy ramen, i gotować do miękkości, ale nadal firma, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
ZupaZupa
1
Makaron ramen i bulion podzielić równomiernie na 4 miseczki. Do każdej miski równomiernie podzielić tofu, pieczarki, awokado,szalotki, rukola wodna, indyk i połówki jajek na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
Rukiew WodnaRukiew Wodna
GrzybyGrzyby
Zielona CebulaZielona Cebula
AwokadoAwokado
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Udekoruj świeżo startym parmezanem, a następnie wyciśnij kilka kropli soku z cytryny na miseczki i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszaj wszystko razem i pozwól bulionowi ogrzać wszystkie składniki przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn