Ramen z indyka wymaga ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 272g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 2283 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 9,66 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz jajka, sok z cytryny, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem, Ramen Z Indyka, oraz Miso Ramen Z Turcją.
Instrukcje
1
Z tuszy indyka wyjąć około 2 szklanki mięsa i przygotować zupę. Używając dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuszę indyka na małe kawałki wielkości pięści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Mięso
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
2
Przelej do dużego garnka i dodaj szynkę wiejską, cebulę, marchew, rzodkiewkę daikon, czosnek, imbir i połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Szynka Wiejska
Marchew
Czosnek
Imbir
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki o 1 cal i doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która wznosi się na górę. Opuść ciepło do umiarkowanie niskiego i pozwól gotować na wolnym ogniu, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać bardzo delikatne gotowanie na wolnym ogniu, aż do bogato aromatycznego, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
4
Pozostawić wywar lekko ostygnięty, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe. Odmierz 8 filiżanek zapasu na miski ramen i zarezerwuj resztę do późniejszego użycia. DO AHEAD: zapasy indyków można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrażać w szczelnym pojemniku do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Makaron Ramen
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Sito
1
Napełnij średnią miskę zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie opuszczaj jaja, po jednym na raz, do wrzącej wody. Upewnij się, że woda wraca do wrzenia, a następnie gotuj jajka przez 7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jajka do miski z zimną wodą. Gdy jaja są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, z tyłu noża, delikatnie stuknij w skorupkę, aby ją złamać. Jajka obrać ostrożnie, a następnie pokroić na pół i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Z Sosem
Nóż
Cukierki Peachie-o
3
Gdy jajka gotują się, w dużym garnku zagotuj 8 szklanek wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj miso, sos rybny, sos sojowy, ocet i ostry sos i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Ostry Sos
Sos Sojowy
Ocet
Miso
5
Dodaj makaron ramen, odrzucając pakiet smak Jeśli za pomocą pakowane zupy ramen, i gotować do miękkości, ale nadal firma, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
Zupa
1
Makaron ramen i bulion podzielić równomiernie na 4 miseczki. Do każdej miski równomiernie podzielić tofu, pieczarki, awokado,szalotki, rukola wodna, indyk i połówki jajek na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
Rukiew Wodna
Grzyby
Zielona Cebula
Awokado
Cała Turcja
Bulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Udekoruj świeżo startym parmezanem, a następnie wyciśnij kilka kropli soku z cytryny na miseczki i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wymieszaj wszystko razem i pozwól bulionowi ogrzać wszystkie składniki przed jedzeniem.
Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc
Riesling, Sake i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do makaronu Ramen. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. RELAX Riesling z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.