Ramen Z Indyka

Ramen Z Indyka
Ramen z indyka wymaga ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 272g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 2283 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 9,66 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz jajka, sok z cytryny, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem, Ramen Z Indyka, oraz Miso Ramen Z Turcją.

Instrukcje

1
Z tuszy indyka wyjąć około 2 szklanki mięsa i przygotować zupę. Używając dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuszę indyka na małe kawałki wielkości pięści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Przelej do dużego garnka i dodaj szynkę wiejską, cebulę, marchew, rzodkiewkę daikon, czosnek, imbir i połówki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Szynka WiejskaSzynka Wiejska
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki o 1 cal i doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która wznosi się na górę. Opuść ciepło do umiarkowanie niskiego i pozwól gotować na wolnym ogniu, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać bardzo delikatne gotowanie na wolnym ogniu, aż do bogato aromatycznego, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
4
Pozostawić wywar lekko ostygnięty, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe. Odmierz 8 filiżanek zapasu na miski ramen i zarezerwuj resztę do późniejszego użycia. DO AHEAD: zapasy indyków można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrażać w szczelnym pojemniku do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Makaron RamenMakaron Ramen
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
SitoSito
1
Napełnij średnią miskę zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie opuszczaj jaja, po jednym na raz, do wrzącej wody. Upewnij się, że woda wraca do wrzenia, a następnie gotuj jajka przez 7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jajka do miski z zimną wodą. Gdy jaja są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, z tyłu noża, delikatnie stuknij w skorupkę, aby ją złamać. Jajka obrać ostrożnie, a następnie pokroić na pół i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Gdy jajka gotują się, w dużym garnku zagotuj 8 szklanek wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj miso, sos rybny, sos sojowy, ocet i ostry sos i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
MisoMiso
5
Dodaj makaron ramen, odrzucając pakiet smak Jeśli za pomocą pakowane zupy ramen, i gotować do miękkości, ale nadal firma, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
ZupaZupa
1
Makaron ramen i bulion podzielić równomiernie na 4 miseczki. Do każdej miski równomiernie podzielić tofu, pieczarki, awokado,szalotki, rukola wodna, indyk i połówki jajek na miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
Rukiew WodnaRukiew Wodna
GrzybyGrzyby
Zielona CebulaZielona Cebula
AwokadoAwokado
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Udekoruj świeżo startym parmezanem, a następnie wyciśnij kilka kropli soku z cytryny na miseczki i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszaj wszystko razem i pozwól bulionowi ogrzać wszystkie składniki przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion

Składniki

1awokado, obrane, pestki i cienko pokrojoneawokado, obrane, pestki i cienko pokrojone21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i pokrojona w kostkęmarchew obrana i pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowany indyk lub kurczak (z tuszy użytej na stos)gotowany indyk lub kurczak (z tuszy użytej na stos)6calerzodkiewka daikon, obrana i pokrojona w kostkęrzodkiewka daikon, obrana i pokrojona w kostkę2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)11 łyżka suszonego oreganosos rybnysos rybny5goździkiczosnek obranyczosnek obrany2caleimbir obrany i pokrojony w plasterkiimbir obrany i pokrojony w plasterki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgestek z szynką wiejską z kością lub prosciutto, pokrojony w kostkęstek z szynką wiejską z kością lub prosciutto, pokrojony w kostkę3kreskiKilka ostrych sosówKilka ostrych sosów1cytryna, pokrojona na półcytryna, pokrojona na pół1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoO świeżo wyciśniętym soku z cytrynyO świeżo wyciśniętym soku z cytryny1łyżka czerwony ocet winnycebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę21opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeParmezan, świeżo starty (łącznie ok. 1/4 szklanki)Parmezan, świeżo starty (łącznie ok. 1/4 szklanki)340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron ramen (z 4 paczek zupy ramen) lub cienkie spaghettinimakaron ramen (z 4 paczek zupy ramen) lub cienkie spaghettini22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczerwone misoczerwone miso2szalotki, posiekaneszalotki, posiekane170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby shiitake, przycięte i cienko pokrojonegrzyby shiitake, przycięte i cienko pokrojone3Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemiękkie tofu, odsączone i pokrojone w kostkę (łącznie około 1 1/3 szklanki)miękkie tofu, odsączone i pokrojone w kostkę (łącznie około 1 1/3 szklanki)5kilogramyTusze z 1 indyka, łącznie ze skórą, lub 2 tusze z kurczaka z rożnaTusze z 1 indyka, łącznie ze skórą, lub 2 tusze z kurczaka z rożna1galonO wodzieO wodzie1bunchświeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)świeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)2Batoniki toffi Heathbiały ocet destylowanybiały ocet destylowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn