Ramen Pork ' N ' Peppers
Przepis Ramen Pork ' N ' Peppers jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie super bez nabiału opcja dla miłośników japońskiego jedzenia. Ten przepis zawiera 2 porcje z 505 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Za $1.18 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, olej canolan, wieprzowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pieprz, możesz podążać za tym daniem głównym z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen), Zupa Ramen Wieprzowy, oraz Miski Ramen Wieprzowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (wyrzuć opakowanie przyprawowe lub Zachowaj do innego użytku); odcedź i odłóż na bok. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet, miód i pieprz na gładką masę; odstawić.
Na dużej patelni podsmaż paprykę na oleju, aż będzie chrupiąca. Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię.
Dodaj wieprzowinę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj makaron;podgrzej.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling
Makaron Ramen w menu? Spróbuj połączyć się z Sauvignon Blanc, Sake i Riesling. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz trzymać się wina gronowego, możesz wybrać sauvignon blanc lub riesling. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Onehope Sauvignon Blanc. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Wino Onehope Sauvignon Blanc
ONEHOPE Sauvignon Blanc jest ręcznie wykonany we współpracy z Robem Mondavi Jr. z wybranych winnic w Dolinie Napa, hrabstwie Sonoma i środkowym wybrzeżu Kalifornii. Szczycący się bladym, złotym kolorem i smakami różowego grejpfruta oraz jasnymi, trawiastymi odcieniami, to charakterystyczne wino jest fermentowane w beczkach ze stali nierdzewnej. ONEHOPE Sauvignon Blanc jest lekki, orzeźwiający i bardzo chrupiący, dzięki czemu idealnie komponuje się z łososiem, halibutem, lekkimi daniami z makaronu, świeżymi owocami i różnymi serami.