Raita pomidorowo-ogórkowa
Raita pomidorowo-ogórkowa zajmuje mniej więcej 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 31 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką ogórek, jogurt, pomidor i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Raita pomidorowo-ogórkowa, Raita-Sałatka Jogurtowa Pomidorowo-Ogórkowa, oraz Kurczak Tandoori z Raitą pomidorowo-ogórkową.
Instrukcje
Grzać nasiona kminku na suchej patelni. Zmielić na proszek za pomocą tłuczku i zaprawy. Wrzucić jogurt do miski z pomidorem, ogórkiem i kolendrą. Doprawić pieprzem i delikatnie wymieszać.