Raita (indyjska przyprawa jogurtowo-ogórkowa)

Raita (indyjska przyprawa jogurtowo-ogórkowa)
Przepis Raita (indyjska przyprawa jogurtowa i ogórkowa) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Mieszanka cebuli, mielony kminek, szczypta mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Raita (indyjska przyprawa jogurtowo-ogórkowa), Ogórek Raita (przepis na jogurt indyjski), oraz Raita Indyjska (Cucumber Mix) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ogórek w durszlaku i posyp solą. Dobrze wrzucić; odcedzić przez 30 minut. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Umieść ogórek na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu.
4
Połącz ogórek, jogurt i pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn